Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ανακοινώσεις

Οδηγίες εγκατάστασης webex για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (εδώ)


Εφαρμόζοντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιούμε ως 3ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.

Όπως έχετε ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, παράλληλα με τις πλατφόρμες (eclass ή e-me) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Για τον λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί τάξεις που αντιστοιχούν στα τμήματα του σχολείου μας καθώς και στο σύνολο των γνωστικών αντικειμένων (διαδικασία που θα ολοκληρωθεί κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα).

Οι μαθητές μας καλούνται, με την υποστήριξη και εποπτεία των γονέων τους, να επισκέπτονται τόσο τις σχετικές ηλεκτρονικές τάξεις στις πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας, όσο και την ηλεκτρονική τους τάξη στην παρούσα ιστοσελίδα μέσω του αναδυόμενου μενού ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΞΕΩΝ. Εκεί είναι αναρτημένο το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της δασκάλας της τάξης, καθώς και των εκπαιδευτικών των μαθημάτων ειδικότητας ανά γνωστικό αντικείμενο.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας και η υφήλιος χρειάζεται ακόμη περισσότερο να είμαστε σε επικοινωνία, κάνοντας χρήση της νέας τεχνολογίας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της απόκτησης της γνώσης, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να εξασφαλίσουμε και να διατηρήσουμε συνεχή επικοινωνία ανάμεσά μας.

Και, όταν με το καλό τελειώσει αυτή η περιπέτεια – κάτι για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα γίνει σύντομα – θα επιστρέψουμε στο σχολείο μας και θα αντικρύσουμε πάλι ο ένας τον άλλον, ο δάσκαλος και η δασκάλα τούς μαθητές/-τριές του/της, για να συνεχίσουμε και από κοντά το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης.

Για την ώρα ας είναι η παραμονή όλων μας στο σπίτι δημιουργική και ευεργετικά γόνιμη για μικρούς και μεγάλους. Διαβάζουμε βιβλία (λογοτεχνικά, ιστορικά, γενικής παιδείας), βλέπουμε επιλεγμένα ντοκιμαντέρ, παίζουμε εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια, μελετάμε το υλικό των δασκάλων μας που αναρτάται, και τηρούμε σχολαστικά του κανόνες υγιεινής.

Εύχομαι σε όλους σας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, υγεία, υπομονή και αισιοδοξία για το μέλλον.

Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.

Ο Διευθυντής

Δημήτρης Γαρουφαλής